Mai jos va oferim cateva sfaturi extrem de utile pe care le consideram indispensabile in procesul de achizitie al unei locuinte.

1) Analiza potentialului personal financiar!

In cazul in care apelati la un credit ipotecar, desi aparent circumstantele va pot fi favorabile, trebuie sa va asigurati si in cazul celui mai negru scenariu ( o dobanda mai mare = o rata mai mare ). In functie de acest criteriu, puteti sti de la inceput cu ce suma sa va imprumutati de la banca.

Pont : Bancile va fac simulari la cerere si pentru astfel de situatii, luand in considerare evolutia si indicii economici din trecut, intrebati!

2) Locatia, locatia, locatia…

Este cu siguranta unul din cele mai importante criterii care ridica valoarea unui apartament. Un apartament ultracentral va avea acces imediat la : mijloace de transport in comun, parcuri, piete , magazine si farmacii, gradinite , scoli , licee, insitutii financiare, culturale , alte facilitati de petrecere a timpului liber.

Un apartament e cu atât mai valoros cu cât avem acces la cât mai multe din cele de mai sus, fără să ne urcăm la volanul maşinii sau să apelăm la mijloacele de transport în comun.

Sfat: Nu va alegeti locatia raportandu-va strict la zona locului in care lucrati.

Un apartament situat langa mijloace de transport ratb, metrou (distanta de max 10-15 min de metrou ) va asigura pastrarea valorii lui in timp.

3) Calitatea materialelor şi a execuţiei

Acestea sunt o altă componentă importantă a valorii unui apartament, întrucât acestea ne vor influenţa atât calitatea locuirii de zi cu zi cât şi costurile de întreţinere pe termen lung. Căutaţi apartamente ce oferă calitate, aceasta se vede în mărcile de materiale folosite şi în felul în care sunt folosite.

4) Vizionarea

Asigurati-va ca ati vazut suficiente apartamente, astfel incat puteti sa trageti concluzii personale, iar sfaturile celor din jur sa nu devina repere pentru dvs.

5) Fiti cu un pas inainte!

Indiferent ca apelati la un specialist( broker imobiliar), fie ca faceti o analiza personala, pentru o alegere corecta este crucial sa cunoastem trendul economic , zonele cu potential de dezvoltare (zone de birouri, terenuri achizitionate de dezvoltatori imobiliare), investitii viitoare in infrastructura orasului, etc.